Νίκος Σαρμπάνης

Ο Νίκος Σαρμπάνης παίζει κιθάρα στην power/heavy metal μπάντα «The Silent Rage» https://el-gr.facebook.com/TheSilentRageOfficial. Παλιότερα ήταν μέλος των thrashers «Damned Creed». Την τελευταία περίοδο έχει ξεκινήσει ένα μουσικό side project με το όνομα «Martensite».

Η ένταξη του στο κόσμο της μουσικής ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Με ακούσματα κυρίως στον χώρο της rock και της metal μουσικής, ήταν αναμενόμενο να ασχοληθεί με ένα μουσικό όργανο όπως η κιθάρα. Στα 9 του χρόνια έχοντας αγοράσει το πρώτο του όργανο, ξεκινά σπουδές πάνω στην κλασσική κιθάρα. Μεγαλώνοντας το ενδιαφέρον του γινόταν όλο και πιο έντονο. Αργότερα, έχοντας μουσικά ερεθίσματα όπως : AC/DC, Rory Gallagher, Led Zeppelin , Black Sabbath, φαινόταν πως η απόκτηση μιας ηλεκτρικής κιθάρας ήταν μονόδρομος!

Η πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα ήταν μία Epiphone SG. Η αγάπη για το συγκεκριμένο σχέδιο κιθάρας επικρατεί και σήμερα, παρόλο που παίζει και με super strat όργανα. Επομένως ο τύπος κιθάρας που επιθυμούσε ήταν ένα υβρίδιο μεταξύ super strat και SG. Ένα «ταυράκι», με παραπάνω εργονομίες και  πιο μοντέρνα στοιχεία.